(Advertisements are not shown for registered users)

Misfire/High Idle after rebuild.

Got a problem with your stock CRX? This is where you should start.

Moderator: Moderators

Misfire/High Idle after rebuild.

Postby Jdillon2470 » Fri Dec 04, 2020 6:06 pm

I recently rebuilt my d15b2 (DPFI) engine and had a remanufactured head sent to me which is for a d15b7. I was told it won’t matter. After the first start up, I had almost a 3k rpm. Upon inspection I found 2 hoses disconnected. Reconnected them and now idle is 2kish at startup. I think there is an adjustment process but I’m more concerned about my misfires. Where’s a good place to start with the misfires? I didn’t have the miss with this distributor before the rebuild to my knowledge. Could my distributor be bad? Please help. Thank you.
John D
User avatar
Jdillon2470
 
Posts: 1
Joined: Wed Oct 10, 2018 3:01 pm
Location: Hometown, WV

Re: Misfire/High Idle after rebuild.

Postby ykf7b0 » Fri Jan 15, 2021 7:02 am

I would double check the timing and make sure the temp sensor and its wiring are good. Also, purge the cooling system of air again. These will help with the high idle and in rectifying the idle issue you could possibly fix the misfire in the process.
Black 1989 D16A6 si
ykf7b0
 
Posts: 289
Joined: Sat Sep 26, 2015 11:16 am
Location: The South

Re: Misfire/High Idle after rebuild.

Postby AttackCRX » Fri Jan 15, 2021 7:44 am

I would also be checking the valve lash, actually that'd be the first thing I would do.
1991 HF - '97 B18C1
1989 Si - gone
User avatar
AttackCRX
 
Posts: 2523
Joined: Fri Mar 23, 2007 8:12 pm
Location: Lancaster, PA


Return to Stock Garage

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests